Postojna Kohezijski sklad

Tedni vseživljenjskega učenja

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj meja. Z njim se opozarja na v

seprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.

 

V projektu je že drugo leto sodeloval tudi naš Center Trajnostne Mobilnosti Postojna, v sodelovanju s številnimi lokalnimi deležniki. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’.

Več informacij najdete na: www.tvu.acs.si

 

 

 

Z delavnico smo bili prisotni 13.5.2024 in 15.5.2024 .

 

 

Ponedeljek 13.5. 

 

Ob 10:00 smo se starejši in malo mlajši zbrali pred Delavn'co (stara porodnišnica).

Dogodek se je pričel z uvodnim pozdravom in delavnico ravnotežja, ki jo je vodil Aleksandar Banović. Udeleženci so se preizkusili v stanju in počepu na eni nogi, nagibanju na vse strani, skupaj z obračanjem glave in miganjem z očmi. Na voljo je bil tudi lesen ozek pripomoček na katerem smo preizkusili naše ravnotežje. Vzdušje je bilo sproščeno in zabavno, sodelujoči pa so navdušeno poslušali nasvete in navodila za boljše ravnotežje.

Serviser Aleksander Golubovič je razložil delovanje kolesa in pokazal sestavne dele kolesa, svetoval o varnosti na kolesu, udeleženci pa so se preizkusili v zamenjavi zračnice. Povedal je s čim vse se sooča pri svojem delu in kaj so najpogostejše napake, ki jih vozniki koles delajo.

 

Ob 11:20 smo se sprehodili do POSbikes postaje pri športnem parku, kjer smo si ogledali prikaz postopka izposoje in vračila kolesa. Udeleženi so kolesa tudi preizkusili in se seznanili z njihovim delovanjem.

 

Ob 12:00 smo dogodek zaključili z druženjem in pogovorom.

 

 

 

 

Sreda 15.5. 

 

Ob 12:00 so nas obiskali srednješolci iz šolskega centra Postojna. Ogledali so si delovanje kolesa in pozorno poslušali kako pravilno nastaviti kolo. Zapeljali so se tudi s POSbikes električnim kolesom, za konec pa so zavrteli kolo sreče in zadeli praktične nagrade.

 

Ob 13.30 smo se zbrali pred Delavn'co (stara porodnišnica) kjer so se nam pridružili osnovnošolci iz OŠ Antona Globočnika. Seznanili smo jih z delovanjem centra trajnostne mobilnosti, jim pokazali električno POSbikes kolo in odgovarjali na nešteto zanimivih vprašanj. Serviser Alesander Golubovič je veliko povedal o varnosti na cesti in pravilni nastavitvi kolesa za vožnjo. Učenci so se na koncu opogumili in preizkusili v zamenjavi zračnice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
SEZNAM NOVIC