Postojna Kohezijski sklad
Posbikes

O storitvi

Kaj je Posbikes?

Sistem POSbikes je subvencionirani sistem za avtomatizirano izposojo mestnih koles, ki vključuje 64 koles, od tega je 32 električnih, na 7 postajah v mestu Postojna. Z vzpostavitvijo sistema izposoje si je Občina Postojna želela izboljšati pogoje za kolesarjenje ter promovirati in vzpodbujati kolesarjenje občanov po mestu brez uporabe ali nakupa lastnega kolesa. Sistem je preprost za uporabo in dopolnjuje linijo javnega prevoza FURMAN in tako prispeva k razvoju trajnostnega in energetsko učinkovitega ter zdravju in okolju prijaznega prevoza občanov po mestu.

 

Koliko znaša letna naročnina in kaj za to dobim?

Cenik si lahko ogledate tukaj. Za to ceno vam sistem omogoča brezplačno uporabo kolesa do 14 ur tedensko. Torej brez doplačila. Uporabnik pa si sam porazdeli ure uporabe po dnevih kot si želi (na primer: v ponedeljek tri ure, v torek pet ur, ter v soboto in nedeljo po dve uri).

 

 

 

 

Kje se lahko registriram in postanem uporabnik?

Na voljo so trije (3) načini: 

1. On-line: Registracija v sistem se lahko opravi preko spleta tukaj.

2. Fizično v TIC Galerija in TIC Tržaška

3. Mobilni telefon: Registracija v sistem se lahko opravi preko aplikacije mobiln.si

 

 

Ob fizični registraciji in podpisu pristopnice uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo in kartico za dostop do sistema. Sistem lahko uporabljate ali s kartico ali z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejmete ob registraciji. V primeru, da se registirate preko spleta in želite uporabljati tudi kartico, se morate za dodelitev kartice zglasiti osebno v eni od poslovalnic TIC.

 

Kakšne so cene najema?

Cenik si lahko ogledate tukaj.

 

 

 

7 strateško postavljenih postaj. Izposoja 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Koliko postaj in koles obsega trenutno sistem POSbikes?

Sistem POSbikes trenutno obsega 7 postaj. Od tega imajo 4 postaje po 10 ključavnic, 5 za navadna kolesa in 5 za električna kolesa. 2 postaji imata po 12 ključavnic, 6 za navadna kolesa in 6 za električna kolesa. Ena postaja pa ima 4 ključavnice, 2 za navada kolesa in 2 za električna kolesa. Skupaj to pomeni 7 postaj, 68 ključavnic, 34 navadnih koles in 34 električnih koles.

 

Postaje so postavljene na strateških mestih, ki dopolnjujejo javni prevoz v mestno jedro, gosto poseljenih naseljih, turističnih znamenitostih,…