Postojna Kohezijski sklad

Nova postaja za POSbikes kolesa poleg parkirišča podjetja Kolektor

Občane Postojne in uporabnike sistema za izposojo kolesPOSbikes obveščamo, da je postavljena nova postaja za kolesa poleg parkirišča podjetja Kolektor. Sedaj je skupno število postavljenih postaj že 13, z vsako novo postajo pa se izboljšuje uporabniška izkušnja in zadovoljstvo uporabnikov. 

 

 

Kaj je Posbikes? 

 

Sistem POSbikes je subvencionirani sistem za avtomatizirano izposojo mestnih koles, ki vključuje 78 koles, od tega je 44 električnih, na 12 postajah v mestu Postojna. Z vzpostavitvijo sistema izposoje si je Občina Postojna želela izboljšati pogoje za kolesarjenje ter promovirati in vzpodbujati kolesarjenje občanov po mestu brez uporabe ali nakupa lastnega kolesa. Sistem je preprost za uporabo in dopolnjuje linijo javnega prevoza FURMAN in tako prispeva k razvoju trajnostnega in energetsko učinkovitega ter zdravju in okolju prijaznega prevoza občanov po mestu. 

  

Koliko znaša letna naročnina in kaj za to dobim? 

 

Cenik si lahko ogledate tukaj. Za to ceno vam sistem omogoča brezplačno uporabo kolesa do 14 ur tedensko. Torej brez doplačila. Uporabnik pa si sam porazdeli ure uporabe po dnevih kot si želi (na primer: v ponedeljek tri ure, v torek pet ur, ter v soboto in nedeljo po dve uri). 

  

  

  

  

Kje se lahko registriram in postanem uporabnik? 

 

Na voljo so trije (3) načini:  

1. On-line: Registracija v sistem se lahko opravi preko spleta tukaj. 

2. Fizično v Ceneter trajnostne mobilnosti Postojna 

3. Mobilni telefon: Registracija v sistem se lahko opravi preko aplikacije mobiln.si 

  

  

Ob fizični registraciji in podpisu pristopnice uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo in kartico za dostop do sistema. Sistem lahko uporabljate ali s kartico ali z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejmete ob registraciji. V primeru, da se registirate preko spleta in želite uporabljati tudi kartico, se morate za dodelitev kartice zglasiti osebno na Centru trajnostne mobilnosti Postojna. 
SEZNAM NOVIC