Postojna Kohezijski sklad

FESTIVAL PODJETNIŠTVA ZA MLADE

V sredo, 5. junija 2024, bo s pričetkom ob 11. uri na Titovem trguv Postojni v organizaciji Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva potekal FESTIVAL PODJETNIŠTVA ZA MLADE"Spremeni začetnika v pravega podjetnika", ki je prvi tovrstni dogodek v Primorsko-notranjski regiji. 

 

Prireditev je v prvi vrsti namenjena učiteljem ter učencem osnovnih in srednjih šol naše regije, ki so skozi šolsko leto s številnimi aktivnostmi, od podjetniških delavnic, start-up vikendov ter mentoriranj, krepili podjetniški duh mladih, jim pomagali razvijati podjetniške veščine in jih pripravljali na prve, pomembne korake pri razvoju podjetniške miselnosti in idej. 

 

Mladim želimo prenesti ključno sporočilo - z ustvarjalnostjo in inovativnostjo graditi lastne podjetniške ideje, si upati in ne obupati, tudi ko pride do ovir in razpotij. In nenazadnje, jim ob sodelovanju Mrežnega podjetniškega inkubatorja Postojna omogočiti obilo priložnosti in izkušenj za razvoj in krepitev podjetniških veščin, da se bodo v prihodnje pogumneje vključili v našo podjetniško skupnost. 

 

Od 11. do 12.30 ure se bo dogajanje odvijalo na Titovem trgu, kjer bodo potekale različne tematske podjetniške delavnice za mlade, medtem ko bodo obiskovalci lahko prisluhnili predstavitvam zanimivih in navdihujočih poslovnih idej, ki so jih učenci posameznih šol tekom leta z veliko dobre volje in navdušenja razvijali.

 

Od 12.30 do 15. ure se bo dogajanje selilo v Kulturni dom Postojna, kjer bomo na okrogli mizi gostili zmagovalni ekipi osnovnošolk OŠ Knežak ter OŠ Prade, ki sta zasedli 1. in 3. mesto na nacionalnem tekmovanju podjetniških idej POPRI, za dodatno spodbudo in navdih pa bo poskrbel skriti gost z motivacijskim stand up-om. 

 

 

 

 
SEZNAM NOVIC